Openbare verdedigingConcert

A Night with Cole

A Night with Cole, met Jos Machtel Quartet, Suzanne Pezo en Kurt Van Eeghem, maakt deel uit van de publieke verdediging van het doctoraat "Cole Porter's Legacy - An Inquiry" van Wilfried Van den Brande.

Cole Porter was een party animal, maar hij slaagde erin om tussen het vele feesten door ook meer dan 900 liederen te componeren, waarvan er meer dan 30 all-time standards werden. De Cole Porter Night brengt hulde aan de veelzijdige componist-lyricist die 50 jaar geleden overleed.
Master of ceremony Kurt Van Eeghem, notoir Porter-kenner, leidt de avond in goede banen. Het Jos Machtel Quartet, Wilfried Van den Brande en Suzanne Pezo geven muzikale expressie aan Porters songs, die het breedst mogelijke palet van emoties etaleren: van de diepste tristesse tot de hoogste euforie.
In avant-première is er bovendien Looking for Cole, een documentaire van Lou Demeyere en Wilfried Van den Brande over de fascinerende figuur Cole Porter, waarin een aantal experts het genie Porter belichten en historische plekken als Venetië, Parijs en New York de revue passeren.

Wie deze boeiende avond wil bijwonen, kan terecht bij Concertgebouw Brugge voor tickets.