Openbare verdedigingConcert

[IN]VISIBLE, Benjamin Van Esser & ChampdAction

Met dit concert - dat deel uitmaakt van zijn publieke doctoraatsverdediging - presenteert Benjamin Van Esser (een deel van) de artistieke onderzoeksresultaten van zijn onderzoek [IN]VISIBLE Towards an Artistic Performance Strategy for Computer Musicians. Het concert wordt een elektroakoestische, multimediale beleving over zijn problemen met tinnitus.

[IN]VISIBLE vertelt het verhaal van Benjamin Van Essers problemen met tinnitus. Doorheen de voorstelling vertaalt hij zijn ervaringen naar een elektroakoestische, multimediale beleving: de desoriëntatie die toeslaat bij de initiële ‘aanval’, de experimentele electroshocktherapie, de verlammende kalmeringsmiddelen en de uiteindelijke genezing. Elk aspect krijgt zijn gestalte in een vaak harde en rauwe, maar minimalistische toonspraak waarbij elektronische manipulaties structuur brengen. Het is dan ook in de loskoppeling van de gekende akoestische klankwereld dat [IN]VISIBLE een nieuwe realiteit wil scheppen, waarin deze ogenschijnlijk virtuele, maar zeer aanwezige aandoening zijn uitkomst vindt.

Tickets kunnen hier verkregen worden.

Naast dit concert bestaat de publieke doctoraatsverdediging uit een academische eindverdediging, die op 22 december doorgaat op het Koninklijk Conservatorium Brussel.