Lecture performance

“Onzichtbare actie”, Chryssi Dimitriou

In het kader van Domein Salvatore Sciarrino in Concertgebouw Brugge geeft Chryssi Dimitriou op 27 april een lecture performance waarbij ze haar onderzoek naar de visuele aspecten van een muzikale uitvoering toelicht.

De geboorte van theater impliceerde vooral de geboorte van de toeschouwer. Wat gebeurt er als we kijken, of als we bekeken worden, of als we door simpelweg naar een uitvoerder te kijken onszelf zien, als in een spiegel? Op welke manier wordt ons begrip, onze bewustwording en onze herinnering bepaald door het al dan niet aanwezig zijn van visuele informatie? Fluitiste Chryssi Dimitriou zoekt een antwoord op deze vragen in haar onderzoek naar de visuele aspecten van een muzikale uitvoering. In een lecture-performance gaat Dimitriou in op deze vragen aan de hand van de composities voor fluit van Salvatore Sciarrino. De ideale inleiding tot het Domein Salvatore Sciarrino!

Tijdens deze lecture performance wordt er Engels gesproken. Tickets kosten €7 en kan men hier bestellen; toegang is gratis op vertoon van een ticket binnen Domein Salvatore Sciarrino.